Passa al contingut principal
Poc a poc vaig avançant en la idea del que ha de ser aquest blog. La intenció és convertir aquest blog en un espai per compartir amb vosaltres alguns documents audiovisuals (documentals, pel·lícules, podcasts) relacionats d'alguna manera amb l'assignatura d'escriptures hipertextuals.


El primer documental que vull compartir és In the same boat (2016), de Pere Portabella. 


El documental reflexiona a través de les veus de personatges com el filòsof Zygmunt Baumann o l'expresident uruguaià José Mújica, com la globalització afecta a les societats. Si bé sembla que la temàtica està allunyada de la nostra assignatura, durant el documental, d'uns 70 minuts, sobrevola la idea de la dificultat de les societats per assumir els canvis tecnològics i les seves conseqüències.
Vaig arribar a aquest documental a través de la lectura del llibre de Carles Capdevila, Entendre el mon (2017). Una de les entrevistes és a Zygmunt Baumann, que em va fer sentir curiositat respecte als canvis que s'estan produint a les societats actuals, que ell anomena societats líquides per la seva variabilitat. D'alguna manera, aquestes societats líquides, molt més variables, requereixen noves formes de comunicació que superin la linealitat.
Us deixo l'enllaç del documental al youtube. Espero que algú s'animi i el gaideixi.



Fins aviat

Comentaris

  1. Oh! Que gran!!! Moltes gràcies per l'enllaç al "docu", fa molt bona pinta!

    ResponElimina
  2. Video molt interessant. Gaudim de molts avenços tecnològics, sols falta saber utilitzar-los correctament. Gràcies per la teva aportació

    ResponElimina
  3. Vaig veure aquest documental per una altra assignatura de la uni i és realment bo!

    ResponElimina
  4. Realment el documental és molt bo. Tot i això, i agafant-me al que dius, recomano també llegir el llibre de Bauman referent al món líquid. Ajuda a entendre moltes coses del que ens envolta!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Bona nit, Mentre anem avançant amb les lectures vaig fent proves i publicant algunes cosetes al blog. Tot és nou per a mi, per tant vaig aprenent a la vegada que experimento. Avui faig aquesta entrada al meu blog des del meu telèfon mòbil. Aprofito així per mostrar-vos la meva feina, que va estar molt present als mitjans de comunicació fa uns mesos, però que gairebé ningú coneix molt bé. Sóc estibador del port de Barcelona, concretament sóc gruista, i avui he gravat un video d'una operativa desde la meva perspectiva per compartir en aquest blog. El que es veu al video és la càrrega de dos contenidors a una bodega des de la perspectiva del gruista a uns 50 metres d'alçada. Fins aviat
Una de les primeres experiències per superar l'estructura lineal de la narrativa va ser la publicació de Rayuela l'any 1963, de l'argentí Júlio Cortázar. La novel·la es pot llegir de múltiples formes, en diferents ordres. A partir de la idea de Rayuela, aprofito per compartir un programa de ràdio que considero una petita joia, es diu "La milana bonita". El programa s'emet a una radio local de Valladolid i es tracta d'un monogràfic d'uns 90 minuts sobre grans obres de la literatura universal. Fa bastants anys que comparteixen els seus programes en format de podcast a plataformes com ivoox. Comparteixo amb vosaltres l'enllaç del programa sobre Rayuela ubicat a la plataforma ivoox. https://www.google.es/amp/s/lamilanabonita.com/2010/11/22/rayuela-de-julio-cortazar/amp/ Gràcies i espero que el gaudiu.